Marmercake
Meer fan van chocolade, of juist van vanille? Bij de marmercake hoef je niet te kiezen. Oeroud cake-recept, maar vandaag de dag nog steeds een van onze favorieten.
![Marmercake maken: zo doe je dat Marmercake maken: zo doe je dat](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008048_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_008048_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_008048_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_008048_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_008048_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_008048_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Marmercake maken: zo doe je dat
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met de cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het cakemeel erboven en spatel erdoor. Hak de chocolade grof.
- Breng een pan water tegen de kook aan. Hang er een kleinere pan of vuurvaste kom in, zonder dat het water de kom raakt. Smelt de chocolade erin (au bain-marie). Roer na 3 min. door. Schep 1/3 van het beslag in een kom en meng met de chocolade.
- Schep een laag wit beslag in de vorm, dan het chocoladebeslag en de rest van het witte beslag. Maak er met een satéprikker een zigzagbeweging door.
- Zet in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 70 min. goudbruin. Controleer na 1 uur op gaarheid met de andere prikker. Laat afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.