- 1
- 2
- 3
Ingrediënten

Welke appels gebruik je voor appeltaart?
Voor de allerlekkerste appeltaart kun je het beste een stevige, friszure appel gebruiken voor je appeltaart. Het is belangrijk dat de appels stevig zijn, zodat de appelstukjes geen moes worden door het verhitten. Zo heeft de taart nog een lekkere bite als-ie uit de oven komt! Snijd om diezelfde reden de stukjes appel niet te klein: ongeveer 2 x 2 cm. Het zuurtje in de appels is lekker als tegenhanger van het zoete deeg. Die frisheid kun je nog wat versterken door een beetje citroensap en -rasp door de appelblokjes te mengen.

Hoe maak je het perfecte appeltaartdeeg?
Voor het perfecte appeltaartdeeg is het belangrijk dat je niet te lang kneedt, omdat het deeg anders taai kan worden. Vergeet niet om het ten minste een uur te laten rusten na het kneden! Zodra je het deeg hebt uitgerold en de springvorm ermee hebt bekleed, kun je een klein beetje paneermeel over de bodem strooien. Dat neemt het vocht van de appels op, wat voorkomt dat de bodem zompig wordt. Smeer tot slot het deeg aan de bovenkant in met een geklutst eitje (eventueel gemengd met een scheutje melk) voor een goudbruine korst.

Appeltaart: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?
Appeltaart kun je het beste goed afgedekt bewaren in de koelkast, ongeveer 3 dagen. Je kunt appeltaart ook invriezen in een goed afgesloten bak of diepvrieszak, en het zo 3 maanden bewaren. Appeltaart opwarmen gaat het beste in een oven op 175 °C, ongeveer 15 minuten. Appeltaart opwarmen in de magnetron kan ook, maar dan blijft het deeg niet knapperig.