Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zeef het tarwebloem boven een kom, voeg de boter en ⅔ van de suiker toe en kneed tot een kruimelig deeg.
Halveer de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appelblokjes met de rest van de suiker en de kaneel om in de ovenschaal. Hak de noten grof. Verdeel het kruimelige deeg met de noten over de appels.
Bak de appel-notencrumble in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de poedersuiker. Schep de crumble aan tafel op de borden en schep er een bol ijs bij.
Crumble
Met een goed recept voor crumble maak jij van elke fruitsoort een heerlijk dessert. Tip: zorg ervoor dat je altijd fruit in de vriezer hebt, dan staat jouw crumble binnen vijf minuten in de oven. Bewaar naast dat fruit ook meteen wat vanille-ijs, de perfecte metgezel van een nog warme crumble.
Crumble recepten
Appelcrumble maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
100 gram tarwebloem | |
50 gram ongezouten roomboter | |
75 gram kristalsuiker | |
1 kg Elstar appel | |
2 theelepel gemalen kaneel | |
95 gram ongebrande hazelnoten | |
2 eetlepel poedersuiker | |
8 bollen vanilleroomijs |
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
Apple crumble (appeltaartje) in een gourmetpannetje
Appel crumble in een gourmetpannetje? Dit wil je! Door de warmte van het gourmetstel krijgt dit appelkruimeltaart recept een heerlijk knapperig korstje. Klaar? Gourmetten maar!
INGREDIËNTEN
3 elstar-appels
4 el kaneelsuiker
50 g ongezouten roomboter
150 g krokante muesli noten
Appel crumble maken
Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en...
00:20