- 1
- 2
- 3
Ingrediënten

Hoe bak je een perentaart?
Als je een perentaart gaat bakken, kies je eerst het type taart dat je wilt maken. Een taart met een bodem van zanddeeg, een perencake of een taart met een bodem van koekjes. Of je gaat voor een tarte tatin: een omgekeerd taartje. Hiervoor kun je het beste bladerdeeg gebruiken. Conference peren zijn erg geschikt om mee te bakken: die zijn zoet en blijven mooi stevig bij verhitting. Gekookte stoofpeertjes doen het geweldig als decoratie van taarten.

Is perentaart gezond?
Peren staan in de Schijf van Vijf en zijn dus een gezonde keuze. Maar voor het bakken van een perentaart moet je suiker toevoegen, waardoor een perentaart niet gezond is. Een ander, gezond toetje met peer maken? Probeer dan eens deze glaasjes met yoghurt, peer en granaatappel.

Perentaart: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?
Perentaart kun je goed afgedekt 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt perentaart ook goed invriezen: in een luchtdichte zak of bak is hij in de vriezer 3 maanden houdbaar. Haal de taart de avond voor gebruik uit de vriezer en laat op kamertemperatuur ontdooien. Je kunt ’m nog even opwarmen: ca. 8 tot 10 minuten (afhankelijk van de grootte van het stuk) op 180 °C.
Omgekeerde perentaartjes
Op zoek naar een lekker fruit nagerecht? Probeer dan eens deze omgekeerde perentaartjes. Verrassend lekker en makkelijk.
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat 2 plakjes bladerdeeg ontdooien. Maal 50 gram amandelen met 1 eetlepel custardpoeder fijn in een keukenmachine. Houd apart. Schil 2 handperen, maar laat het steeltje zitten. Halveer in de lengte en verwijder het ...
03:33