Gevulde eieren

Gevulde eieren: gekookte eieren gevuld met – echt waar! – gekookt ei. Deze romige, hartige snack behoort volgens ons tot dé iconische verjaardagshapjes. Maak ze ook eens roze, voor een wow-effect.

Ingrediënten

Bereiding

Hoe varieer je met gevulde eieren?

Hoe varieer je met gevulde eieren?

Varieer met gevulde eieren door te bedenken wat er goed samengaat met ei, en meng dit door de vulling. De basisvulling van gevulde eieren is gekookte eidooiers, mayonaise voor de romigheid en mosterd en wat kerriepoeder voor wat extra pit.

Andere opties is nog om met kleur te spelen, probeer bijvoorbeeld eens:

  • Roze gevulde eieren
  • Groene gevulde eieren
  • Gevulde eieren met chorizokruim

Hoe bewaar je gevulde eieren?

Hoe bewaar je gevulde eieren?

Gevulde eieren kun je 1 dag in de koelkast bewaren. Wil je ze langer bewaren? Maak de vulling van tevoren en bewaar in een luchtdichte spuitzak. Bewaar de gekookte eiwitten in een afgesloten verpakking. De eieren zijn dan 2 dagen houdbaar. Haal de eieren een halfuurtje voor het serveren uit de koelkast, zo voorkom je dat je gasten (en jijzelf) ijskoude eieren eten. Gevulde eieren invriezen? We raden dit af, het komt de smaak en textuur van de eieren niet ten goede.

Gevulde eieren maken

Gevulde eieren: een klassiek borrelhapje. Ze zijn gemakkelijk te maken en de varianten zijn eindeloos. Allerhande laat je in deze video zien hoe je lekkere gevulde eieren kunt maken.

Ei koken
Maak met een eierprikker, punaise of speld een gaatje in de eieren. Zet ze met koud water en een mespunt zout op. Kook de eieren in 8 minuten hard. Zet het vuur als het water kookt, laag.

<...

01:40

Direct aan de slag

Meer eieren