Breng het water in een steelpan aan de kook. Doe het theezakje erin en laat op laag vuur tegen de kook aan 10 min. trekken. Verwijder het zakje en voeg de suiker en pumpkin spice toe. Roer 5 min. tot de suiker smelt en de siroop iets inkookt. Haal van het vuur, laat 10 min. afkoelen.
Schep bollen van het ijs en leg op de minipavlova's. Verdeel een ½ el earl greypumkin spicesiroop per minipavlova erover en bestrooi met de parels.
Minipavlova met ijs en earl grey-pumpkin spicesiroop
Ingrediënten
Aantal porties
100 ml water | |
1 zakje Earl grey thee | |
75 gram kristalsuiker | |
0.25 theelepel pumpkin spice kruiden | |
4 bolletjes vanilleroomijs | |
68 gram AH Excellent mini-pavlova's | |
1 eetlepel AH Excellent zilveren parels |

Wat is pavlova?
Pavlova is een dessert gemaakt van meringue en wordt traditioneel geserveerd met een topping van slagroom en vers fruit, zoals bosvruchten, aardbeien en frambozen. Pavlova is lekker knapperig vanbuiten en zacht en sticky vanbinnen.

Waar komt pavlova vandaan?
Pavlova is vernoemd naar de Russische ballerina Anna Pavlova. Het dessert zou gemaakt zijn ter ere van de danseres, na afloop van haar tournee door Australië en Nieuw-Zeeland in 1920. De inwoners van zowel Australië als Nieuw-Zeeland betwisten nog steeds wie er verantwoordelijk is voor de uitvinding. De taart wordt in beide landen beschouwd als nationaal pronkstuk en wordt vooral tijdens de feestdagen veel geserveerd.

Wat is het verschil tussen pavlova en meringue?
Voor het maken van pavlova wordt maizena toegevoegd aan de meringue-basis. Door de maizena krijgt pavlova een knapperige, krokante buitenkant en een zachte, vochtige binnenkant. Meringue is zowel vanbuiten als vanbinnen droog en stevig en hierdoor minder kwetsbaar dan pavlova. Maar het grootste verschil is toch wel de topping: pavlova wordt traditioneel geserveerd als een taart met een topping van slagroom en vers fruit, terwijl meringue slechts uit gedroogd schuim bestaat.

Hoe bewaar je pavlova?
Als je pavlova een dag van tevoren maakt, kun je de schuimtaart in de oven bewaren. Zo blijft de pavlova lekker krokant vanbuiten en sticky vanbinnen. Voeg de toppings kort voor het serveren toe. Mocht je al van tevoren weten dat de pavlova te groot is om in één keer op te eten, dan kun je het beste de slagroom en het fruit apart bewaren, zodat de bodem niet zompig wordt. Wil je de pavlova na het serveren bewaren? Dat kan maximaal 3 dagen afgedekt in de koelkast. Verse pavlova is echter het lekkerst: in de koelkast verliest-ie z’n krokante structuur.
Meringue of pavlova maken
Op zoek naar een origineel dessert? Pavlova of meringue maken is een eenvoudig, maar secuur klusje. Bekijk deze video van Allerhande en leer hoe je meringue maakt in verschillende varianten.
Meringue maken
Stap 1:
Om stevig eiwitschuim te krijgen, wat meringue eigenlijk is, moeten de gardes van de mixer en de kom goed ontvet worden. Anders kan het eiwit niet goed stijf w...
02:54