(Kan enkele dagen van tevoren): Nougat in kleine stukjes snijden. Slagroom stijf kloppen. In pan die in grotere pan met kokend water hangt (=au bain-marie) eierdooiers met suiker luchtig en romig kloppen, tot alle suiker is opgelost. Pan uit pan nemen en eimengsel al roerend laten afkoelen. Stukjes nougat en sherry door eimengsel kloppen. Slagroom voorzichtig door eimengsel scheppen. Mengsel in bolvormige schaal scheppen en met plasticfolie afdekken. Schaal minstens 24 uur in vriezer zetten.
Granaatappels halveren en boven kom pitjes er met theelepel voorzichtig uitscheppen. Eventuele witte vliesjes verwijderen. Schaal enkele seconden in heet water onderdompelen en parfait op grote, platte schaal storten. Granaatappelpitjes erover strooien en parfait direct serveren.
Parfait recepten
Nougatparfait
Ingrediënten
Aantal personen
50 gram zachte nougat | |
200 ml slagroom | |
3 eierdooiers | |
100 gram witte basterdsuiker | |
50 ml zoete sherry | |
2 granaatappels |
Dit heb je nodig
plasticfolie
bolvormige schaal, inhoud ca. 1 liter
Meer inspiratie