Haal de beide soorten ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Maal ondertussen de helft van de chocoladepretzels fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng het pretzelkruim erdoor. Bedek de bodem van de springvom met bakpapier door dit tussen de bodem en de rand van de springvorm te klemmen.
Verdeel het pretzelkruim met de bolle kant van een lepel gelijkmatig erover. Verdeel het kaneelijs gelijkmatig over het pretzelkruim. Hak ¼ van de chocoladepretzels grof en strooi over het kaneelijs. Verdeel het vanilleroomijs over de springvorm. Zet de ijstaart minimaal 5 uur afgedekt in de vriezer.
Snijd de fudge in kleine stukjes en smelt in een steelpan of doe in een schaaltje en zet 1 min. op vol vermogen in de magnetron. Roer door, voeg de melk toe en verwarm nog 1 min. Roer tot een gladde saus en laat staan tot gebruik.
Neem de ijstaart uit de vriezer, haal uit de springvorm en zet op een mooie platte schaal. Leg de rest van de chocoladepretzels strak tegen elkaar aan langs de rand boven op de taart. Besprenkel met de karamelsaus, laat ook over de rand lopen. Serveer direct.
Choco-pretzel-ijstaart
Ingrediënten
Aantal personen
1 liter kaneelijs | |
1 liter vanilleroomijs | |
300 gram milk chocolate pretzels | |
60 gram ongezouten roomboter | |
100 gram Lonka fudge caramel & sea salt | |
2 eetlepel halfvolle melk |
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier
springvorm (∅ 24 cm)
Choco-pretzelijstaart
IJstaart maken lijkt moeilijk, maar kan iedereen met de juiste uitleg. Een ding maakt het alvast wat makkelijker: om deze taart te ‘bakken’ heb je geen oven nodig, alleen een vriezer. Bouw de chocolade ijstaart met twee soorten ijs en versier de taart met chocoladepretzels. Daarna maak je ‘m extra feestelijk met zelfgemaakte karamelsaus. Geloof het of niet, maar voor deze ijstaart met karamel houdt iederee...
00:44