Salsa verde

Salsa verde komt oorspronkelijk uit Mexico, waar ze ‘m onder andere met tomatillo, groene pepers en kruiden maken. Hier kennen we ‘m voornamelijk in de letterlijke vertaling: groene saus. En als graag geziene gast bij de BBQ.

Salsa verde maken

Ingrediënten

Aantal personen

15 gram verse basilicum

7.5 gram verse munt

20 gram verse platte peterselie

15 gram verse koriander

1 sjalot

1 teen knoflook

6 eetlepel extra vierge olijfolie

2 eetlepel kappertjes

2 eetlepel water

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • kom

  1. Snipper de sjalot. Doe de helft van het basilicum, van de munt, van de peterselie en van de koriander samen met de sjalot, knoflook en 1½ el olie in de vijzel. Maal tot een gladde saus en schep in een kom.

  2. Maal van de rest van de kruiden en 1½ el olie nog een portie. Meng beide porties door elkaar en voeg de rest van de olie, de kappertjes en 2 el water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Salsa verde

Deze groene salsa is het lekkerst met een stuk vlees. Entrecôte is er bijvoorbeeld gek op.

Bereiding
Rasp de gele schil van 1 citroen en pers 1 helft uit. Maal 15 gram verse munt, 15 gram verse dille, 10 gram platte peterselie, ½ teen knoflook, 2 ansjovisfilets, het citroenrasp en -sap, 100 milliliter extra vierge olijfolie en 50 gram kappertjes fijn in de keukenmachine.

Breng de salsa op sma...

00:15