Snipper de sjalot. Doe de helft van het basilicum, van de munt, van de peterselie en van de koriander samen met de sjalot, knoflook en 1½ el olie in de vijzel. Maal tot een gladde saus en schep in een kom.
Maal van de rest van de kruiden en 1½ el olie nog een portie. Meng beide porties door elkaar en voeg de rest van de olie, de kappertjes en 2 el water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Salsa verde maken
Ingrediënten
Aantal personen
15 gram verse basilicum | |
7.5 gram verse munt | |
20 gram verse platte peterselie | |
15 gram verse koriander | |
1 sjalot | |
1 teen knoflook | |
6 eetlepel extra vierge olijfolie | |
2 eetlepel kappertjes | |
2 eetlepel water |
Dit heb je nodig
vijzel
kom
Salsa verde
Deze groene salsa is het lekkerst met een stuk vlees. Entrecôte is er bijvoorbeeld gek op.
Bereiding
Rasp de gele schil van 1 citroen en pers 1 helft uit. Maal 15 gram verse munt, 15 gram verse dille, 10 gram platte peterselie, ½ teen knoflook, 2 ansjovisfilets, het citroenrasp en -sap, 100 milliliter extra vierge olijfolie en 50 gram kappertjes fijn in de keukenmachine.
Breng de salsa op sma...
00:15