Snipper de sjalot. Doe de helft van het basilicum, van de munt, van de peterselie en van de koriander samen met de sjalot, knoflook en 1½ el olie in de vijzel. Maal tot een gladde saus en schep in een kom.
Maal van de rest van de kruiden en 1½ el olie nog een portie. Meng beide porties door elkaar en voeg de rest van de olie, de kappertjes en 2 el water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Salsa verde
Salsa verde komt oorspronkelijk uit Mexico, waar ze ‘m onder andere met tomatillo, groene pepers en kruiden maken. Hier kennen we ‘m voornamelijk in de letterlijke vertaling: groene saus. En als graag geziene gast bij de BBQ.
Salsa verde recepten
Salsa verde maken
Ingrediënten
Aantal personen
15 gram verse basilicum | |
7.5 gram verse munt | |
20 gram verse platte peterselie | |
15 gram verse koriander | |
1 sjalot | |
1 teen knoflook | |
6 eetlepel extra vierge olijfolie | |
2 eetlepel kappertjes | |
2 eetlepel water |
Dit heb je nodig
vijzel
kom
Salsa verde
Deze groene salsa is het lekkerst met een stuk vlees. Entrecôte is er bijvoorbeeld gek op.
Bereiding
Rasp de gele schil van 1 citroen en pers 1 helft uit. Maal 15 gram verse munt, 15 gram verse dille, 10 gram platte peterselie, ½ teen knoflook, 2 ansjovisfilets, het citroenrasp en -sap, 100 milliliter extra vierge olijfolie en 50 gram kappertjes fijn in de keukenmachine.
Breng de salsa op sma...
00:15