Stroganoffsaus
Stroganoffsaus is niet alleen heerlijk bij Boeuf Stroganoff, maar ook perfect als dip of bij een biefstukje of tartaartje. Voor Stroganoffsaus wordt vaak cognac gebruikt, maar wist je dat ‘ie zonder alcohol ook heerlijk is?
![Stroganoffsaus maken Stroganoffsaus maken](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD183489_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD183489_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD183489_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD183489_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD183489_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD183489_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Stroganoffsaus maken
- Snijd de champignons in plakjes. Snijd de paprika’s in dunne repen. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de champignons met de paprika, ui, knoflook, tijm en laurier 10 min. Voeg na 8 min. de paprikapoeder en cayennepeper toe.
- Schenk de wodka erbij (zorg dat de afzuigkap uit staat, als de saus flambeert door de wodka kan dat gevaarlijk zijn). Blus af met de runderfond en het water en breng aan de kook.
- Voeg de slagroom toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 20 min. op middelhoog vuur inkoken.
Direct aan de slag
Andere sauzen
Bijpassende momenten
Meer inspiratie
Recepten met saus