Portsaus
Portsaus, een echte klassieker. Wist je dat je twee varianten portsaus hebt? Je raad het al: witte en rode portsaus. Rode portsaus is favoriet met een stukje biefstuk, maar ook bij veel wildgerechten zoals hert en fazant. Witte portsaus is goed te combineren met vis, zoals kabeljauw. Eetsmakelijk!
![Port-gembersaus maken Port-gembersaus maken](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011284_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_011284_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_011284_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_011284_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_011284_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_011284_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Port-gembersaus maken
- Smelt 25 g boter in een steelpan en fruit de knoflook, gember en tijm op laag vuur 2 min. Voeg de port en fond toe en breng alles aan de kook. Laat het vocht op middelhoog vuur tot 1/4 inkoken. Zeef de saus boven een steelpan en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Breng de saus in de steelpan aan de kook. Voeg de rest van de boter toe. Neem de pan van het vuur en mix alles met de staafmixer tot een mooi gebonden saus. Lekker bij hazenrugfilet.