- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Aardappeltaart XL
Is het een gratin, is het een hasselback? Het is… een aardappeltaart! Staat supermooi op de kersttafel, en je hebt hem binnen 15 minuten in de oven. 00:29
Salie & boter
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt 60 g boter in een koekenpan op laag vuur en los een groente-bouillontablet hierin op. Neem de pan van het vuur en roer de salie erdoor.
Aardappelschijfjes
Direct aan de slag
Vegetarische kerst
Kerstmenu compleet
Vegetarische kerst bijgerechten
Geroosterde spruitjes kerstboom met druiven
Ingrediënten
Aantal personen
700 gram geschoonde spruitjes | |
5 takjes verse tijm | |
250 gram pitloze rode druiven | |
1 eetlepel milde olijfolie | |
50 gram kaaspoeder robusto |
Dit heb je nodig
AH Excellent tweedelige serveertoren
doosje cocktailprikkers
Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de spruiten 3-4 min. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Ris de blaadjes van ⅖ takjes tijm en haal de druiven van de takjes. Schep de spruiten en druiven om met de olie, tijmblaadjes, peper en eventueel zout.
Prik de spruiten (aan de brede kant) en druiven op de prikkers en steek in de serveertoren. Verdeel de rest van de takjes tijm ertussen. Zet de serveertoren 20-25 min onder in de oven.
Haal de spruitjesboom uit de oven, bestrooi met de kaaspoeder en serveer.