Kerstballetjes met gesmolten kaas

Gehaktballetjes met vanbinnen een verrassing. Gestoofd in tomaten-basilicumsaus.

640 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de port salut in stukjes. Was de prei en snijd zo fijn mogelijk.Meng het gehakt in een kom met de prei, ketchup, het ei, paneermeel, zout en wat peper. Draai met natte handen ballen ter grootte van een golfbal.Maak met je duim een holte in de ballen, duw er een stukje kaas in en bedek met gehakt.

  2. Verhit de olie in een ruime koekenpan en braad de ballen in 15 min. goudbruin en gaar. Breng in een hapjespan de tomaten en passata aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Roer vlak voor het serveren de balletjes en het basilicum door de tomatensaus.

  • bewaartipJe kunt de balletjes 2 dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar in de saus afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.
  • Kerstballetjes met gesmolten kaas

    Instructievideo - 03:43 min.

Kerstballetjes met gesmolten kaas

Gehaktballetjes met vanbinnen een verrassing. Gestoofd in tomaten-basilicumsaus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig