- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Dieetwensen
Dieetwensen
Aantal personen
3 eetlepel milde olijfolie | |
400 gram verse spinazie | |
200 gram zuivelspread naturel | |
500 gram biologische gekookte bieten | |
1.5 eetlepel balsamicoazijn | |
1 middelgrote ui | |
300 gram half-om-halfgehakt | |
390 gram basis tomatensaus Italiaanse kruiden | |
12 bladen biologische lasagnebladen volkoren | |
350 gram pompoen lasagnebladen | |
200 gram geraspte milde kaas 45+ | |
4 eetlepel water |
staafmixer met hakmolen
ovenschaal (17 x 25cm)
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Laat de spinazie uitlekken, hak grof en meng met ¾ van de zuivelspread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rode bieten in stukken, doe samen met de balsamicoazijn in de hakmolen en maal grof. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak 3-5 min. rul. Voeg de tomatensaus toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje tomatensaus. Bedek achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen, de rest van de tomatensaus, ¼ van de lasagnebladen, de pompoenlasagnebladen en de spinazie. Dan weer ¼ van de lasagnebladen, het bietenmengsel en de rest van de lasagnebladen.
Meng de zuivelspread met ¾ van de geraspte kaas en het water en verdeel erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de lasagne in 35-40 min. gaar. Dek de lasagne eventueel na 25 min. af met aluminiumfolie als-ie te donker wordt. Haal uit de oven en laat 5 min. staan voor het serveren.