Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi ondertussen de tuinerwten. Giet de cannellinibonen af en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd uit het pakket de bleekselderij en courgettes in blokjes van 1 cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de ui, knoflook, bleekselderij en courgette 5 min., schep om. Voeg de tarwebloem toe en bak al omscheppend 1 min. Schenk de kookroom erbij en roer door.
Voeg het zakje kruidenmix, de bonen, tuinerwten en melk toe. Verkruimel het bouillonblokje erover. Roer door, breng aan de kook en laat 3 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel ¼ van de saus gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal en leg er 3 lasagnebladen op. Maak zo nog 2 lagen, eindig met de saus. Bestrooi met de geraspte mozzarella en bak ca. 30 min. in de oven.
AH verspakket prinses op de erwt romige groentelasagne
Er was eens... een romige lasagne met groene erwtjes tussen de laagjes verstopt. Geïnspireerd door het bekende sprookje, kun jij nu deze groentelasagne maken én kans maken op een verblijf in de Efteling!
30 min. bereiden / 30 min. oventijd
7 ingrediënten
- algemeenMaak je dit recept met kinderen? Laat ze dan meehelpen met het toevoegen van de verschillende (gesneden) ingrediënten aan de pan. En met het strooien van de kaas!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
AH verspakket prinses op de erwt romige groentelasagne
Er was eens... een romige lasagne met groene erwtjes tussen de laagjes verstopt. Geïnspireerd door het bekende sprookje, kun jij nu deze groentelasagne maken én kans maken op een verblijf in de Efteling!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD200983_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi ondertussen de tuinerwten. Giet de cannellinibonen af en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd uit het pakket de bleekselderij en courgettes in blokjes van 1 cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de ui, knoflook, bleekselderij en courgette 5 min., schep om. Voeg de tarwebloem toe en bak al omscheppend 1 min. Schenk de kookroom erbij en roer door.
Voeg het zakje kruidenmix, de bonen, tuinerwten en melk toe. Verkruimel het bouillonblokje erover. Roer door, breng aan de kook en laat 3 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel ¼ van de saus gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal en leg er 3 lasagnebladen op. Maak zo nog 2 lagen, eindig met de saus. Bestrooi met de geraspte mozzarella en bak ca. 30 min. in de oven.
algemeen:Maak je dit recept met kinderen? Laat ze dan meehelpen met het toevoegen van de verschillende (gesneden) ingrediënten aan de pan. En met het strooien van de kaas!
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
225 g diepvries tuinerwten
400 g cannellinibonen in blik
1 AH prinses op de erwt romige groentelasagne verspakket
1 el milde olijfolie
2 el tarwebloem
200 ml halfvolle melk
75 g geraspte mozzarella
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 15 cm)