Maak de groente schoon. Schil de aardappelen en pastinaak dun en snijd in stukken. Snijd de preien in halve ringen. Maak de uien en knoflook schoon, snipper de gele ui, snijd de rode ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak deze fijn. Hak rookamandelen met rooksmaak grof.
Verhit de helft van de olie in een soeppan en bak hierin de gesnipperde gele ui, knoflook en prei 3 min. op hoog vuur.
Voeg de aardappelen, pastinaak, het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de halve ringen ui en tijm 2 min. op hoog vuur.
Pureer de soep met een staafmixer, schep de sojaroom en de helft van de amandelen door de soep.
Schep de soep in kommen en verdeel hierover de gebakken halve ringen ui en de overige gehakte amandelen.
AH verspakket romige pastinaak-preisoep
Handig: met dit verspakket maak je in een handomdraai lekkere, romige pastinaak-preisoep. En het mooie is, het bevat precies de juiste hoeveelheden. Dat scheelt!
40 min. bereiden
5 ingrediënten
- variatietipVervang de sojaroom door 200 ml kookroom en/of vervang de amandelen door 125 g gerookte-spekreepjes. Bak de spekreepjes samen met de rode ui bruin.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
AH verspakket romige pastinaak-preisoep
Handig: met dit verspakket maak je in een handomdraai lekkere, romige pastinaak-preisoep. En het mooie is, het bevat precies de juiste hoeveelheden. Dat scheelt!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD191693_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
6 personen
40 min. bereiden
Aan de slag
Maak de groente schoon. Schil de aardappelen en pastinaak dun en snijd in stukken. Snijd de preien in halve ringen. Maak de uien en knoflook schoon, snipper de gele ui, snijd de rode ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak deze fijn. Hak rookamandelen met rooksmaak grof.
Verhit de helft van de olie in een soeppan en bak hierin de gesnipperde gele ui, knoflook en prei 3 min. op hoog vuur.
Voeg de aardappelen, pastinaak, het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de halve ringen ui en tijm 2 min. op hoog vuur.
Pureer de soep met een staafmixer, schep de sojaroom en de helft van de amandelen door de soep.
Schep de soep in kommen en verdeel hierover de gebakken halve ringen ui en de overige gehakte amandelen.
variatietip:Vervang de sojaroom door 200 ml kookroom en/of vervang de amandelen door 125 g gerookte-spekreepjes. Bak de spekreepjes samen met de rode ui bruin.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 AH romige pastinaak-preisoep verspakket
110 g rookamandelen
2 el milde olijfolie
1 l water
200 ml soja cuisine
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine