- 1
- 2
- 3
Aantal personen
1 kg iets kruimige aardappel | |
6 stronken witlof | |
2 eetlepel grove Zaanse mosterd | |
25 gram ongezouten roomboter | |
200 ml halfvolle melk | |
12 plakken Goudse belegen kaas 48+ | |
12 plakken achterham |
ovenschaal (20 x 30)
pureestamper
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de onderkant van het witlof, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren. Kook ze 3 min. in een grote pan in water. Giet af en laat uitlekken.
Giet de aardappelen af en stamp met de mosterd, boter en melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout toe. Verdeel de puree over de ovenschaal. Leg de plakken kaas naast elkaar op de snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin. Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de puree in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.