Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien. Vet een springvorm in met de zonnebloemolie. Leg er een vel ontdooid filodeeg in. Leg schuin hierop een 2e vel, zodat de hoeken verspringen. Leg hierop, weer verspringend, een 3e vel.
Laat de tonijnstukken uitlekken. Verkruimel de feta. Meng de tonijn met de feta, rozijnen, pompoenstukjes en de ras el hanout. Verdeel het pompoenmengsel over de bodem van de vorm. Klop de eieren los met het zout. Giet over de vulling. Dek af met de rest van de vellen filodeeg en rangschik ze weer verspringend.
Bak de quiche ca. 30 min. in het midden van de oven. Dek eventueel na 15 min. af met aluminiumfolie, als de bovenkant te bruin wordt. Serveer de quiche met jonge bladsla met babyspinazie, cherrytomaten en de citroenolijfolie.
Marokkaanse quiche maken
Ingrediënten
Aantal personen
6 vellen diepvries filodeeg | |
1 eetlepel zonnebloemolie | |
320 gram John West tonijnstukken in olijfolie | |
100 gram feta | |
75 gram rozijnen | |
800 gram koelverse pompoenstukjes | |
1 eetlepel Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout | |
4 middelgrote eieren | |
1 theelepel zout | |
75 gram jonge bladsla met babyspinazie | |
250 gram cherrytomaten | |
1 eetlepel olijfolie citroen |
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)
aluminiumfolie