Plaattaart

Denk hartige taart, maar dan een hele bakplaat vol en nóg eenvoudiger te maken. Kom er maar in, plaattaart! Rol een handige rol koelvers deeg uit, beleg ’m zoet of hartig met wat je maar lekker vindt, en schuif in de oven. Succes gegarandeerd.

Plaattaart maken: zo doe je dat

Ingrediënten

Aantal personen

270 gram vers bladerdeeg

4 eetlepel AH BASIC rode pesto

750 gram diepvries gegrilde groenten

200 gram witte kaas

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met bakpapier uit de verpakking uit op een bakplaat. Bestrijk met de pesto, maar laat 1½ cm van de randen vrij.

  2. Verdeel de gegrilde groenten over het deeg en verkruimel de kaas erboven. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Dek, als de groenten te donker worden, de laatste 5 min. af met aluminiumfolie.

Knapperige appelplaattaart

Een snelle appeltaart die in een zucht op tafel staat! Deze plaatttaart met appels is een snelle variant op de ouderwetse appeltaart.

GEBAK - 10 PERS. - 15 MIN. + 30 MIN. OVENTIJD

INGREDIËNTEN
1 rol vers bladerdeeg
2 el appelstroop
4 elstar appels
2 el kaneelsuiker
bakpapier

Plaattaart bakken
Verwarm de oven voor op 175 °C. Ro...

00:19

Direct aan de slag

Naar alle groenten