Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukken van 1,5 cm. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de paprika, ⅔ van de komijn en ⅔ van de paprikapoeder toe en bak 2 min. mee. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat samen met de mais uitlekken. Voeg de bonen en mais toe en bak 2 min., breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur de grotere oesterzwammen grof. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de oesterzwam met de rest van de komijn en van de paprikapoeder ca. 6 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de ijsbergsla, het bonenmengsel en de oesterzwam erover. Verdeel de sour cream erover en bestrooi met de tajín en plantaardige rasp en rol op.
Wraps met kidneybonen
Lekker en zo gedaan, deze wraps met bonen, mais en oesterzwammen. Lekker veel groente dus ook nog eens vrolijk en kleurrijk.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Wraps met kidneybonen
Lekker en zo gedaan, deze wraps met bonen, mais en oesterzwammen. Lekker veel groente dus ook nog eens vrolijk en kleurrijk.
hoofdgerecht
4 personen
850 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukken van 1,5 cm. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de paprika, ⅔ van de komijn en ⅔ van de paprikapoeder toe en bak 2 min. mee. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat samen met de mais uitlekken. Voeg de bonen en mais toe en bak 2 min., breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur de grotere oesterzwammen grof. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de oesterzwam met de rest van de komijn en van de paprikapoeder ca. 6 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de ijsbergsla, het bonenmengsel en de oesterzwam erover. Verdeel de sour cream erover en bestrooi met de tajín en plantaardige rasp en rol op.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
2 zoete puntpaprika's
3 el milde olijfolie
1½ el gemalen komijn
1½ el gerookte paprikapoeder
800 g kidneybonen in blik
150 g maiskorrels in blik
300 g biologische oesterzwammen
8 volkoren tortillawraps
100 g gesneden ijsbergsla
125 ml sour cream
2 tl tajin
150 g plantaardige rasp mild