Snijd de paprika's in ringen en de ui in dunne ringen. Kook de paprikaringen in een pan met ruim water met zout ca. 1 min. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Pers de citroen uit en knip de peterselie erboven fijn. Voeg de olie, oregano, peper en eventueel zout toe. Pers de knoflook erboven en klop tot een dressing.
Schep de paprika, ui en olijven voorzichtig om met de dressing en laat tot gebruik afgedekt in de koelkast staan. Verdeel de salade over 4 bordel en verkruimel de kaasblokjes erover. Bestrooi met peper en serveer met knapperige broodjes.
Paprikasalade met witte kaasblokjes
Voorgerecht zonder vlees en vis. Lekker kruidig door de dressing en olijven.
- bereidingstipDeze salade is ook lekker als lunchgerecht voor 2 personen.
Paprikasalade met witte kaasblokjes
Voorgerecht zonder vlees en vis. Lekker kruidig door de dressing en olijven.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001395_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
290 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de paprika's in ringen en de ui in dunne ringen. Kook de paprikaringen in een pan met ruim water met zout ca. 1 min. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Pers de citroen uit en knip de peterselie erboven fijn. Voeg de olie, oregano, peper en eventueel zout toe. Pers de knoflook erboven en klop tot een dressing.
Schep de paprika, ui en olijven voorzichtig om met de dressing en laat tot gebruik afgedekt in de koelkast staan. Verdeel de salade over 4 bordel en verkruimel de kaasblokjes erover. Bestrooi met peper en serveer met knapperige broodjes.
bereidingstip:Deze salade is ook lekker als lunchgerecht voor 2 personen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 groene paprika
1 rode paprika
1 gele paprika
1 rode ui
1 citroen
2 takjes peterselie
6 el extra vierge olijfolie
1 tl gedroogde oregano
1 teen knoflook
180 g groene olijven zonder pit
150 g witte kaasblokjes