Snijd de tomaten in partjes, en de uien in ringen. Doe de tomaten, uien en de olijven in een schaal. Voeg de olie toe. Pluk de blaadjes van het basilicum en scheur in stukjes. Meng met de tomaten en breng op smaak met peper en zout. Verbrokkel de kaas erover.
Tomatensalade
Tomaat, ui, olijven, basilicum en witte kaas zijn dé ingrediënten van deze salade.
- bereidingstipDe salade wordt nog lekkerder als het 3 uur van tevoren wordt gemaakt. Bewaar afgedekt op een koele plek, maar buiten de koelkast.
Tomatensalade
Tomaat, ui, olijven, basilicum en witte kaas zijn dé ingrediënten van deze salade.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006583_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
165 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in partjes, en de uien in ringen. Doe de tomaten, uien en de olijven in een schaal. Voeg de olie toe. Pluk de blaadjes van het basilicum en scheur in stukjes. Meng met de tomaten en breng op smaak met peper en zout. Verbrokkel de kaas erover.
bereidingstip:De salade wordt nog lekkerder als het 3 uur van tevoren wordt gemaakt. Bewaar afgedekt op een koele plek, maar buiten de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
10 trostomaten
2 rode uien
6 el groene olijven zonder pit
4 el olijfolie extra vierge
15 g verse basilicum
200 g witte kaasblokjes