- 1
- 2
- 3
Zomer = tijd voor salades! Een frisse salades kan altijd en overal: als (to go) lunch, bijgerecht of lichte hoofdmaaltijd. Neem ze mee naar werk of een picknick in het park, of eet ze lekker op bij de barbecue in de tuin. Wist je trouwens dat je ook salade kunt grillen op de barbecue? Dat doen we met onze gegrilde salade caprese. Wie gek is op pastasalade moet de ...
00:56
5
450 g
AH Maaltijdsalade kip caesar
4
2 stuks
AH Mango eetrijp
2
per stuk
AH Biologisch Robuust volkoren stokbrood
2
130 g
AH Tzatziki
Aantal personen
200 gram schelpjespasta | |
5 eetlepel extra vierge olijfolie | |
40 gram gepelde pistachenoten | |
30 gram verse basilicum | |
1 teen knoflook | |
40 gram Pecorino Romano | |
85 gram rucola | |
1 bol burrata |
staafmixer met hakmolen
Breng een pan ruim water aan de kook. Kook de pasta 12 min. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Schep de pasta om met ⅕ van de olie.
Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de pistachenoten 2-3 min. Schep op een schone theedoek en wrijf met de theedoek de donkere velletjes van de nootjes. Laat op een bordje afkoelen.
Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Snijd de knoflook fijn. Rasp de pecorino fijn. Maal ¾ van de pistachenoten, het basilicum, de knoflook, pecorino, de rest van de olie en 2 el kookvocht (per 4 personen) in het hakmolentje van de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de pasta met de pesto en rucola. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de salade over een schaal en leg de burrata erop. Hak de rest van de pistachenoten grof en strooi erover.