- 1
- 2
- 3
IJsjes maken? Deze ijsjes op een stokje maak je makkelijk zelf en zijn zó gemaakt. Probeer deze recepten voor een regenboogijsje, swirl-ijsje of een limo-ijsje. Laat een paar uur opstijven in de vriezer en genieten maar! Een heerlijk dessert na het avondeten of een verkoelende snack op een warme zomerdag.
REGENBOOGIJSJE
INGREDIËNTEN
150 g passievruchtblokjes (doosjevol)
75 g bevroren perzi...
00:40
Aantal porties
126.67 gram gepelde ongezouten pistachenoten | |
333.33 ml verse slagroom | |
253.33 ml gecondenseerde volle melk |
keukenmachine
handmixer
diepvriesbak
Doe de pistachenoten in de keukenmachine en maal zo fijn mogelijk, maar zorg ervoor dat de stukjes niet aan elkaar gaan plakken. Dit duurt op de hoogste stand ca. 1 min.
Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster de gemalen pistachenoten 6 min. op laag vuur. Blijf omscheppen, zodat ze gelijkmatig roosteren, maar niet te bruin worden. Laat afkoelen op een bord.
Doe de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop het mengsel met de mixer in 3-5 min. luchtig. Houd 2 el pistachenoten achter voor de garnering (per 6 porties) en spatel de rest door het mengsel. Schep in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in minimaal 6 uur bevriezen. Neem 10 min. voor gebruik het ijs uit de vriezer en maak er bolletjes van. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de pistache.