Pistache-ijs maken

Een snelle en simpele zelfgemaakte pistache-ijs zonder ijsmachine.

555 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 6 uur wachten

3 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de pistachenoten in de keukenmachine en maal zo fijn mogelijk, maar zorg ervoor dat de stukjes niet aan elkaar gaan plakken. Dit duurt op de hoogste stand ca. 1 min.

  2. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster de gemalen pistachenoten 6 min. op laag vuur. Blijf omscheppen, zodat ze gelijkmatig roosteren, maar niet te bruin worden. Laat afkoelen op een bord.

  3. Doe de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop het mengsel met de mixer in 3-5 min. luchtig. Houd 2 el pistachenoten achter voor de garnering (per 6 porties) en spatel de rest door het mengsel. Schep in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in minimaal 6 uur bevriezen. Neem 10 min. voor gebruik het ijs uit de vriezer en maak er bolletjes van. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de pistache.

  • bewaartipHet ijs blijft in de vriezer ca. 1 maand goed.

Pistache-ijs maken

Een snelle en simpele zelfgemaakte pistache-ijs zonder ijsmachine.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig