Doe de pistachenoten in de keukenmachine en maal zo fijn mogelijk, maar zorg ervoor dat de stukjes niet aan elkaar gaan plakken. Dit duurt op de hoogste stand ca. 1 min.
Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster de gemalen pistachenoten 6 min. op laag vuur. Blijf omscheppen, zodat ze gelijkmatig roosteren, maar niet te bruin worden. Laat afkoelen op een bord.
Doe de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop het mengsel met de mixer in 3-5 min. luchtig. Houd 2 el pistachenoten achter voor de garnering (per 6 porties) en spatel de rest door het mengsel. Schep in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in minimaal 6 uur bevriezen. Neem 10 min. voor gebruik het ijs uit de vriezer en maak er bolletjes van. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de pistache.
Pistache-ijs maken
Een snelle en simpele zelfgemaakte pistache-ijs zonder ijsmachine.
- bewaartipHet ijs blijft in de vriezer ca. 1 maand goed.
Pistache-ijs maken
Een snelle en simpele zelfgemaakte pistache-ijs zonder ijsmachine.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD122225_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
6 porties
555 kcal
15 min. bereiden
6 uur wachten
Aan de slag
Doe de pistachenoten in de keukenmachine en maal zo fijn mogelijk, maar zorg ervoor dat de stukjes niet aan elkaar gaan plakken. Dit duurt op de hoogste stand ca. 1 min.
Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster de gemalen pistachenoten 6 min. op laag vuur. Blijf omscheppen, zodat ze gelijkmatig roosteren, maar niet te bruin worden. Laat afkoelen op een bord.
Doe de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop het mengsel met de mixer in 3-5 min. luchtig. Houd 2 el pistachenoten achter voor de garnering (per 6 porties) en spatel de rest door het mengsel. Schep in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in minimaal 6 uur bevriezen. Neem 10 min. voor gebruik het ijs uit de vriezer en maak er bolletjes van. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de pistache.
bewaartip:Het ijs blijft in de vriezer ca. 1 maand goed.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
190 g gepelde ongezouten pistachenoten
500 ml verse slagroom
380 ml gecondenseerde volle melk
Dit heb je nodig
keukenmachine
handmixer
diepvriesbak