Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes

Voor de koffiefans: dit koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes geïnspireerd door affogato is de perfecte afsluiter.

570 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 12 uur wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. op de hoogste stand stijf. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 10-12 uur bevriezen.

  2. Schep met de ijsschep een bolletje ijs in een koffiekopje. Schenk in elk kopje een sterke espresso. Serveer direct met de mokkaboontjes eroverheen.

  • variatietipIn plaats van koffielikeur kun je ook amaretto, frangelico of een andere likeur gebruiken die je lekker vindt. Of gebruik iets zonder alcohol, zoals karamelsiroop.
  • bereidingstipMet de rest van de gecondenseerde melk kun je de Millionaire’s shortbread maken. Zoek op nummer 1196102 op Ah.nl
  • bewaartipIn de vriezer kun je het ijs 1 maand bewaren.

Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes

Voor de koffiefans: dit koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes geïnspireerd door affogato is de perfecte afsluiter.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig