Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. op de hoogste stand stijf. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 10-12 uur bevriezen.
Schep met de ijsschep een bolletje ijs in een koffiekopje. Schenk in elk kopje een sterke espresso. Serveer direct met de mokkaboontjes eroverheen.
Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes
Voor de koffiefans: dit koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes geïnspireerd door affogato is de perfecte afsluiter.
- variatietipIn plaats van koffielikeur kun je ook amaretto, frangelico of een andere likeur gebruiken die je lekker vindt. Of gebruik iets zonder alcohol, zoals karamelsiroop.
- bereidingstipMet de rest van de gecondenseerde melk kun je de Millionaire’s shortbread maken. Zoek op nummer 1196102 op Ah.nl
- bewaartipIn de vriezer kun je het ijs 1 maand bewaren.
Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes
Voor de koffiefans: dit koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes geïnspireerd door affogato is de perfecte afsluiter.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD157445_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
570 kcal
5 min. bereiden
12 uur wachten
Aan de slag
Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. op de hoogste stand stijf. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 10-12 uur bevriezen.
Schep met de ijsschep een bolletje ijs in een koffiekopje. Schenk in elk kopje een sterke espresso. Serveer direct met de mokkaboontjes eroverheen.
variatietip:In plaats van koffielikeur kun je ook amaretto, frangelico of een andere likeur gebruiken die je lekker vindt. Of gebruik iets zonder alcohol, zoals karamelsiroop.
bereidingstip:Met de rest van de gecondenseerde melk kun je de Millionaire’s shortbread maken. Zoek op nummer 1196102 op Ah.nl
bewaartip:In de vriezer kun je het ijs 1 maand bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
375 ml verse slagroom
250 ml gecondenseerde volle melk
4 espressosticks
2 el koffielikeur
4 hete espresso
1 mokkaboontjes
Dit heb je nodig
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
ijsbolletjestang