- 1
- 2
- 3
Andijviestamppot maken is iets wat iedereen op zijn eigen manier doet. Dat is ook niet gek, want dit gerecht bestaat al jaren en is typisch Nederlands. De een spatelt wat boter en melk door de andijviestamppot, de ander gaat voor mascarpone. De een serveert ‘m met een gehaktbal in jus, de ander gaat voor een (vegetarische) rookworst. Of misschien wel een kipschnitzel. Wat jij ook doet, je hebt allereerst een basisrecept (me...
00:22
Warm en winters
Lekker winters
Aantal personen
1 kg kruimige aardappel | |
600 gram verse boerenkool | |
500 gram Gelderse rookworsten | |
25 gram ongezouten roomboter | |
1 eetlepel azijn |
Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Doe de boerenkool in een ruime pan en leg de aardappelen erop. Voeg water toe tot de aardappelen net onderstaan. Breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur koken.
Haal de rookworsten uit de verpakking en leg op de aardappelen. Kook het geheel in nog ca. 10 min. gaar. Haal de rookworsten uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Giet de aardappelen en boerenkool af, maar vang het kookvocht op.
Stamp de aardappelen met de boerenkool fijn. Roer de boter en azijn erdoor tot de boter gesmolten is. Voeg kookvocht toe tot de stamppot de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Snijd de rookworst in plakjes en leg erop.