Snijd de runderriblappen in stukken van 2 cm. Bestrooi met het meel, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in delen op middelhoog vuur in 8-10 min. rondom bruin.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen, schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakken. Haal het vlees uit de pan. Bak de ui en winterpeen 5 min. op hoog vuur in de pan van het vlees. Voeg de specerijenmix en tomatenpuree toe en bak 3 min. Voeg het vlees, de vrijgekomen vleessappen en het water toe en laat met de deksel op de pan 3 uur op laag vuur stoven. Haal de deksel van de pan en laat 15-30 min. inkoken. Breng royaal op smaak met versgemalen peper.
Bereid vlak voor het serveren de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer.
Stoof van rund, ui en peen met friet uit de airfryer
Comfortfood maar dan gezond: dit stoofvlees met friet uit de airfryer! Het smeuïge stoofvlees en de zachte groente met de knapperige frietjes zal iedereen laten smullen aan de eettafel.
- bereidingstip Je kunt de stoof 2 dagen van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
- variatietipLekker met wat fijngesneden peterselie en chilivlokken over het vlees.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Stoof van rund, ui en peen met friet uit de airfryer
Comfortfood maar dan gezond: dit stoofvlees met friet uit de airfryer! Het smeuïge stoofvlees en de zachte groente met de knapperige frietjes zal iedereen laten smullen aan de eettafel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198064_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
635 kcal
25 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de runderriblappen in stukken van 2 cm. Bestrooi met het meel, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in delen op middelhoog vuur in 8-10 min. rondom bruin.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen, schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakken. Haal het vlees uit de pan. Bak de ui en winterpeen 5 min. op hoog vuur in de pan van het vlees. Voeg de specerijenmix en tomatenpuree toe en bak 3 min. Voeg het vlees, de vrijgekomen vleessappen en het water toe en laat met de deksel op de pan 3 uur op laag vuur stoven. Haal de deksel van de pan en laat 15-30 min. inkoken. Breng royaal op smaak met versgemalen peper.
Bereid vlak voor het serveren de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer.
bereidingstip: Je kunt de stoof 2 dagen van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
variatietip:Lekker met wat fijngesneden peterselie en chilivlokken over het vlees.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g runderriblappen
1 el volkorentarwemeel
2 el milde olijfolie
500 g middelgrote uien
500 g winterpeen
2 tl Zwolsche stoof specerijenmix
70 g tomatenpuree
300 ml water
600 g airfryer ovenfriet
Dit heb je nodig
airfryer