- 1
- 2
- 3
Aantal personen
300 gram scharrelkipdijfilet | |
1 eetlepel tandoori masala specerijenmix | |
300 gram skyr IJslandse stijl | |
1 eetlepel natuurazijn | |
3 tenen knoflook | |
200 gram middelgrote uien | |
1 zak paprikamix | |
2 eetlepel milde olijfolie | |
300 gram zilvervliesrijst | |
1 komkommer | |
10 gram verse koriander |
airfryer
Halveer de kipdijfilets en doe in een kom. Voeg de tandoori-masala, ⅓ van de skyr en de azijn toe. Rasp ⅔ van de knoflook erboven en meng alles goed door elkaar. Laat minimaal 30 min. marineren.
Snijd de uien in dunne parten. Maak de paprika’s schoon en snijd in de lengte in repen. Meng de paprika met de ui en de olie en verdeel over het mandje van de airfryer. Verdeel de kip erover en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 20 min. op 180 °C in de airfryer gaar.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees van de helft van de komkommer grof en snijd de andere helft in plakjes. Snijd de koriander fijn en roer samen met de geraspte komkommer door de rest van de skyr. Rasp de rest van de knoflook erboven en roer door. Breng op smaak met peper.
Serveer de rijst met de groente, kip tandoori, plakjes komkommer en komkommersaus.