Breng het water aan de kook en zet het vuur laag. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en rasp grof.
Verhit ⅘ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 3 min. Voeg de knoflook, plantaardige spekjes en peen toe en bak 5 min. Voeg de rode linzen en een scheut kokend water toe en blijf roeren tot het is opgenomen. Herhaal dit tot de linzen gaar zijn, dit duurt ca. 10 min. Roer regelmatig.
Doe ondertussen het brood in stukken in het hakmolentje, maal met korte pulsen grof en haal eruit. Doe vervolgens de cottagecheese in de hakmolen en maal glad. Snijd de dille fijn.
Voeg de cottagecheese met de kaas, de helft van de dille en het gemalen brood toe aan de linzen en schep erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier en schep het linzenmengsel erover. Zorg ervoor dat het bakpapier niet boven de mand uitsteekt en knip eventueel wat papier af. Druk het mengsel goed aan en bak op 180 °C in de airfryer in 20-25 min. lichtbruin en gaar.
Snijd ondertussen de tomaten in parten en meng met de rest van de dille, de rest van de olie, azijn en peper en schep om met de veldsla. Laat de taart na het bakken 5 min. staan en serveer met de salade.
Rode linzen-cottagecheesetaart uit de airfryer
Lekker eiwitrijk en gezond: deze rode linzen-cottagecheesetaart uit de airfryer! Met maar liefst 38 gram eiwitten per portie is dit een soort taartje waar je zonder schuldgevoel extra van kan opscheppen.
- vegatipVervang de milde geraspte kaas door Goudse belegen 30+ geraspte kaas.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Rode linzen-cottagecheesetaart uit de airfryer
Lekker eiwitrijk en gezond: deze rode linzen-cottagecheesetaart uit de airfryer! Met maar liefst 38 gram eiwitten per portie is dit een soort taartje waar je zonder schuldgevoel extra van kan opscheppen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198060_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
560 kcal
30 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Breng het water aan de kook en zet het vuur laag. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en rasp grof.
Verhit ⅘ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 3 min. Voeg de knoflook, plantaardige spekjes en peen toe en bak 5 min. Voeg de rode linzen en een scheut kokend water toe en blijf roeren tot het is opgenomen. Herhaal dit tot de linzen gaar zijn, dit duurt ca. 10 min. Roer regelmatig.
Doe ondertussen het brood in stukken in het hakmolentje, maal met korte pulsen grof en haal eruit. Doe vervolgens de cottagecheese in de hakmolen en maal glad. Snijd de dille fijn.
Voeg de cottagecheese met de kaas, de helft van de dille en het gemalen brood toe aan de linzen en schep erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier en schep het linzenmengsel erover. Zorg ervoor dat het bakpapier niet boven de mand uitsteekt en knip eventueel wat papier af. Druk het mengsel goed aan en bak op 180 °C in de airfryer in 20-25 min. lichtbruin en gaar.
Snijd ondertussen de tomaten in parten en meng met de rest van de dille, de rest van de olie, azijn en peper en schep om met de veldsla. Laat de taart na het bakken 5 min. staan en serveer met de salade.
vegatip:Vervang de milde geraspte kaas door Goudse belegen 30+ geraspte kaas.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 ml water
200 g middelgrote uien
2 tenen knoflook
250 g winterpeen
2½ el milde olijfolie
140 g plantaardige spekreepjes
200 g biologische gedroogde rode linzen
3 sneetjes volkorenbrood
200 g cottagecheese
10 g verse dille
100 g geraspte kaas 30+
500 g tomaten
1 el natuurazijn
85 g veldsla
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
bakpapier
airfryer