- 1
- 2
- 3
Een goedkope maaltijd op tafel zetten? Met onze 2000 Prijsfavorieten doe je dit gemakkelijk! Dit zijn namelijk onze allergoedkoopste producten van topkwaliteit. Je herkent ze aan het blauwe duimpje.
Allerhande’s budgetregels: hoofdgerechten die maximaal € 2,50 p.p. kosten, berekend o.b.v. 4 personen en prijswijzigingen voorbehouden. Een lekkere en goedkope maaltijd begint thuis. Maak een boodschappenlijstje en kies zo veel mogelijk seizoensproducten. Die zijn, naast lekkerder, ook goedkoper dan buiten het seizoen én meestal ook nog in de Bonus.
Handig: 1x koken en 2x eten! Maak een dubbele portie en vries de extra hoeveelheid in. Zoals deze budgetproof stamppot met extra groenten, prei-tuinerwtensoep en handig in te vriezen tomatensaus voor bijv. pasta.
Courgettekoekjes zijn wat ons betreft de lekkerste hartige koekjes en nog budgetproof ook. Dip ze in de sriracha saus en je proeft meteen dat ze verslavend lekker zijn. Bakken maar!
INGREDIËNTEN
2 courgettes (AH Biologisch)
1 winterpeen (zak 1 kilo)
1 tl zout
1 rode ui (netje 500 g)
1 teen knoflook (netje 250 g)
1 limoen (schoongeboend)
75 g Parmezaanse kaas (stukje)
2 el srir...
02:57
1
600 g
AH Mini krieltjes
0
per stuk
AH Courgette
0
per stuk
AH Komkommer
0
500 g
AH Tomaten
0
per stuk
AH Paprika rood
4
500 g
AH Rundergehakt
4
200 g
Olav's Gerookte zalmfilet
1
200 g
AH Terra Plantaardige balletjes
1
250 g
De Zaanse Hoeve Roomboter ongezouten
2
10 stuks
AH Witte scharreleieren
Alleen in de winkel
Aantal personen
300 gram zilvervliesrijst | |
1 eetlepel arachideolie | |
300 gram scharrelkipgehakt | |
700 gram spruitjes | |
30 gram biologische verse gember | |
12 bosuitjes | |
1 biologische limoen |
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak het kipgehakt 8-10 min. op hoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Schep met een schuimspaan uit de pan.
Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Schil en rasp de gember en snijd de bosuitjes fijn.
Voeg de rest van de olie toe aan de wok en roerbak de spruitjes 4-5 min. op hoog vuur. Voeg de gember en bosui toe (hou een handje van het groene deel achter) en bak 2 min. Schep de kip terug en bak nog 1 min. mee.
Zet het vuur lager. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de vrucht en pers de helft uit. Snijd de rest in parten. Meng het rasp en sap door de kip en spruitjes en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de achtergehouden bosui en serveer met de rijst en limoenparten.