Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak het kipgehakt 8-10 min. op hoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Schep met een schuimspaan uit de pan.
Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Schil en rasp de gember en snijd de bosuitjes fijn.
Voeg de rest van de olie toe aan de wok en roerbak de spruitjes 4-5 min. op hoog vuur. Voeg de gember en bosui toe (hou een handje van het groene deel achter) en bak 2 min. Schep de kip terug en bak nog 1 min. mee.
Zet het vuur lager. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de vrucht en pers de helft uit. Snijd de rest in parten. Meng het rasp en sap door de kip en spruitjes en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de achtergehouden bosui en serveer met de rijst en limoenparten.
Gewokte spruitjes crispy kipgehakt en rijst
Met maar 6 ingrediënten en 25 min. van je tijd zet je deze gezonde maaltijd al op tafel. Lekker met knapperig kipgehakt, gewokte spruitjes en zilvervliesrijst. Liever vega? Vervang de kip door verkruimelde tofu!
- serveertipLekker met in ringen gesneden rode peper.
- vegatipIn plaats van kipgehakt kun je ook verkruimelde tofu gebruiken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gewokte spruitjes crispy kipgehakt en rijst
Met maar 6 ingrediënten en 25 min. van je tijd zet je deze gezonde maaltijd al op tafel. Lekker met knapperig kipgehakt, gewokte spruitjes en zilvervliesrijst. Liever vega? Vervang de kip door verkruimelde tofu!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198040_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
525 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak het kipgehakt 8-10 min. op hoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Schep met een schuimspaan uit de pan.
Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Schil en rasp de gember en snijd de bosuitjes fijn.
Voeg de rest van de olie toe aan de wok en roerbak de spruitjes 4-5 min. op hoog vuur. Voeg de gember en bosui toe (hou een handje van het groene deel achter) en bak 2 min. Schep de kip terug en bak nog 1 min. mee.
Zet het vuur lager. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de vrucht en pers de helft uit. Snijd de rest in parten. Meng het rasp en sap door de kip en spruitjes en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de achtergehouden bosui en serveer met de rijst en limoenparten.
serveertip:Lekker met in ringen gesneden rode peper.
vegatip:In plaats van kipgehakt kun je ook verkruimelde tofu gebruiken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g zilvervliesrijst
1 el arachideolie
300 g scharrelkipgehakt
700 g spruitjes
30 g biologische verse gember
12 bosuitjes
1 biologische limoen