Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken, kook in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de rodekool in parten van 2 cm. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de baharat 3 min. op middelhoog vuur. Leg de parten kool in 1 laag in de pan en pers ⅔ van de mandarijnen erboven uit. Pel rest van de mandarijnen, snijd in stukken en verdeel over de kool. Voeg het water toe en laat met de deksel op de pan op laag tot middelhoog vuur 15-20 min. koken. Draai het vuur laag als het te snel gaart. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen de uienpoeder met het vlees en vorm met vochtige handen ca. 3 tartaarballetjes per persoon. Verhit de bak en braad in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 8-10 min. rondom goudbruin en gaar.
Verdeel de aardappelen, kool en balletjes over de borden.
Kruidige rodekool met tartaarballetjes
Zo heb je rodekool nog nooit geproefd! De grote parten bak je eerst in baharat en meng je daarna met mandarijnensap en -parten voor een zoete touch. Lekker en gezond met tartaarballetjes en gekookte aardappelen.
- kookstaptipMaak een jus van het achtergebleven bakvet: voeg een paar lepels van het kookvocht van de rodekool toe en kook iets in.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kruidige rodekool met tartaarballetjes
Zo heb je rodekool nog nooit geproefd! De grote parten bak je eerst in baharat en meng je daarna met mandarijnensap en -parten voor een zoete touch. Lekker en gezond met tartaarballetjes en gekookte aardappelen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198090_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
555 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken, kook in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de rodekool in parten van 2 cm. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de baharat 3 min. op middelhoog vuur. Leg de parten kool in 1 laag in de pan en pers ⅔ van de mandarijnen erboven uit. Pel rest van de mandarijnen, snijd in stukken en verdeel over de kool. Voeg het water toe en laat met de deksel op de pan op laag tot middelhoog vuur 15-20 min. koken. Draai het vuur laag als het te snel gaart. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen de uienpoeder met het vlees en vorm met vochtige handen ca. 3 tartaarballetjes per persoon. Verhit de bak en braad in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 8-10 min. rondom goudbruin en gaar.
Verdeel de aardappelen, kool en balletjes over de borden.
kookstaptip:Maak een jus van het achtergebleven bakvet: voeg een paar lepels van het kookvocht van de rodekool toe en kook iets in.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappel
1 rodekool
2 el milde olijfolie
1 el baharat kruidenmix
3 mandarijnen
200 ml water
½ tl uienpoeder
4 rundertartaar
2 el vloeibare bak en braad