Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Schil en snijd de winterpeen in plakjes en kook de laatste 10 min. met de aardappelen mee.
Snijd ondertussen het vlees in dunne reepjes. Verhit een koekenpan met de bak & braad en bak het vlees in 6-8 min. goudbruin en gaar. Voeg het kokende water toe. Kook 2-3 min. in tot een jus. Breng op smaak met peper.
Giet de aardappelen en winterpeen af en stamp samen met de melk met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper.
Verdeel de stamppot met het vlees en jus.
Gezond stamppotje - 8 tot 12 maanden (Opperdepop)
Dit gezonde stamppotje van aardappel, winterpeen en ham is perfect voor een dreumes. Voor de rest van het gezin maak je van dezelfde ingrediënten een stamppotvulkaan zodat jullie gezellig samen aan tafel kunnen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gezond stamppotje - 8 tot 12 maanden (Opperdepop)
Dit gezonde stamppotje van aardappel, winterpeen en ham is perfect voor een dreumes. Voor de rest van het gezin maak je van dezelfde ingrediënten een stamppotvulkaan zodat jullie gezellig samen aan tafel kunnen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198087_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 porties
205 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Schil en snijd de winterpeen in plakjes en kook de laatste 10 min. met de aardappelen mee.
Snijd ondertussen het vlees in dunne reepjes. Verhit een koekenpan met de bak & braad en bak het vlees in 6-8 min. goudbruin en gaar. Voeg het kokende water toe. Kook 2-3 min. in tot een jus. Breng op smaak met peper.
Giet de aardappelen en winterpeen af en stamp samen met de melk met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper.
Verdeel de stamppot met het vlees en jus.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
500 g iets kruimige aardappelen
400 g winterpeen
125 g magere hamlappen
20 ml vloeibare bak en braad
100 ml kokend water
100 ml magere melk
Dit heb je nodig
pureestamper