Verwarm de oven voor op 210 °C. Halveer de tomaten. Schil en snijd de peen in stukken van 2 cm en snijd de ui in kwarten. Schep de tomaten, peen en ui om met de olie over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25-30 min. in de oven.
Rol ondertussen met vochtige handen kleine balletjes van de tartaar. Kook de pasta 6 min., giet af en laat staan tot gebruik.
Haal de groenten uit de oven en voeg de groenten met het vrijgekomen vocht toe aan een (soep)pan. Voeg het kokende water toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper.
Breng de soep op middelhoog vuur aan de kook, voeg de soepballetjes toe en kook nog 5 min. Voeg de pasta toe aan de soep en verwarm nog 2-3 min.
Tomatensoep met balletjes - 8 tot 12 maanden (Opperdepop)
Om lekker met het hele gezin van te smullen: deze tomatensoep met balletjes en hamsterpasta!
- resttipTomatensoep over? Verdeel in porties en vries in losse bakjes in.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Tomatensoep met balletjes - 8 tot 12 maanden (Opperdepop)
Om lekker met het hele gezin van te smullen: deze tomatensoep met balletjes en hamsterpasta!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198099_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 porties
125 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Halveer de tomaten. Schil en snijd de peen in stukken van 2 cm en snijd de ui in kwarten. Schep de tomaten, peen en ui om met de olie over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25-30 min. in de oven.
Rol ondertussen met vochtige handen kleine balletjes van de tartaar. Kook de pasta 6 min., giet af en laat staan tot gebruik.
Haal de groenten uit de oven en voeg de groenten met het vrijgekomen vocht toe aan een (soep)pan. Voeg het kokende water toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper.
Breng de soep op middelhoog vuur aan de kook, voeg de soepballetjes toe en kook nog 5 min. Voeg de pasta toe aan de soep en verwarm nog 2-3 min.
resttip:Tomatensoep over? Verdeel in porties en vries in losse bakjes in.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
250 g romatomaten
100 g winterpeen
1 middelgrote ui
1 el milde olijfolie
75 g rundertartaar
50 g volkoren hamsterpasta
300 ml kokend water
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer