Stamppot-vulkaan

Kuiltje voor de jus? Nee, gewoon een hele vulkaan! Deze gezonde boerenkoolstamppot barst ook nog eens van de groente.

495 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 15 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water in 20 min. gaar.

  2. Halveer ondertussen de spitskool in de lengte. Snijd in de breedte in flinterdunne reepjes, eventueel met een mandoline. Verdeel de boerenkool met de spitskool over 2 met bakpapier beklede bakplaten en meng met ⅓ van de bak en braad. Breng op smaak met peper en rooster ca. 15 min. in de oven tot knapperig. Schep halverwege om.

  3. Snijd ondertussen het vlees in dunne reepjes. Verhit een koekenpan met de rest van de bak en braad en bak het vlees in 6-8 min. goudbruin en gaar. Voeg de fajitakruiden en het kokende water toe, breng aan de kook en laat 2-3 min. inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper.

  4. Haal de groenten uit de oven. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de geroosterde groenten met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de stamppot over borden en verdeel de jus en het vlees erover.

  • serveertipVulkaan voor kids: schep de stamppot in een grote berg op het bord. Maak in de bovenkant van de vulkaan een kuiltje. Schep de jus in het kuiltje en het vlees aan de onderkant van de vulkaan.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Stamppot-vulkaan

Kuiltje voor de jus? Nee, gewoon een hele vulkaan! Deze gezonde boerenkoolstamppot barst ook nog eens van de groente.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig