Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Boen de krieltjes schoon en halveer de grote krieltjes. Schil de winterpeen en snijd in de lengte in 4 parten. Snijd de dikkere winterpenen in 6 parten. Snijd de rode uien in parten van 1 cm. Verdeel de kikkererwten, krieltjes, winterpeen en ui over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de milde olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak in 35-40 min. in de oven gaar.
Snijd ondertussen de dille grof. Doe de cottagecheese, de helft van de dille, de knoflook en de extra vierge olijfolie in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Boen de citroen, rasp de gele schil en meng erdoor. Snijd de vrucht in parten.
Haal de bakplaat uit de oven, verdeel de citroenparten en de rest van de dille erover en serveer de whipped cottagecheese in een kom erbij.
Traybake met winterpeen en whipped cottagecheese
Traybakes zijn niet alleen erg makkelijk maar ook erg lekker. Geroosterde winterpeen, opgeklopte cottagecheese, dit is een heerlijk gezonde maaltijd.
- serveertipDe volgende dag ook nog heerlijk als lunch.
- variatietipOok lekker met peterselie in plaats van dille.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Traybake met winterpeen en whipped cottagecheese
Traybakes zijn niet alleen erg makkelijk maar ook erg lekker. Geroosterde winterpeen, opgeklopte cottagecheese, dit is een heerlijk gezonde maaltijd.
hoofdgerecht
4 personen
525 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Boen de krieltjes schoon en halveer de grote krieltjes. Schil de winterpeen en snijd in de lengte in 4 parten. Snijd de dikkere winterpenen in 6 parten. Snijd de rode uien in parten van 1 cm. Verdeel de kikkererwten, krieltjes, winterpeen en ui over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de milde olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak in 35-40 min. in de oven gaar.
Snijd ondertussen de dille grof. Doe de cottagecheese, de helft van de dille, de knoflook en de extra vierge olijfolie in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Boen de citroen, rasp de gele schil en meng erdoor. Snijd de vrucht in parten.
Haal de bakplaat uit de oven, verdeel de citroenparten en de rest van de dille erover en serveer de whipped cottagecheese in een kom erbij.
serveertip:De volgende dag ook nog heerlijk als lunch.
variatietip:Ook lekker met peterselie in plaats van dille.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
800 g kikkererwten in blik
500 g krieltjes vastkokend
1 kg winterpeen
3 rode uien
2 el milde olijfolie
15 g verse dille
200 g cottagecheese
1 teen knoflook
2 el extra vierge olijfolie
1 biologische citroen
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker