Boen de aardappelen schoon en prik er met een vork hier en daar gaatjes in. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm en meng met ⅓ van de olie. Verdeel de zoete aardappel en tofu over het mandje van de airfryer en bak 30 min. op 180 °C.
Maak de sperziebonen schoon en snijd de kool in repen van een ½ cm. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de sperziebonen 6-7 min. op hoog vuur. Voeg de kool toe en roerbak nog 5-6 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak de rode peper schoon en snijd in ringen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Snijd de knoflook fijn. Doe met de pindakaas en sojadrink in een steelpan en laat op laag vuur 2-3 min. koken. Roer tot een gladde saus.
Haal de gepofte zoete aardappel en tofu uit de airfryer. Laat de aardappel iets afkoelen en snijd doormidden. Meng de tofu en het limoenrasp door de groente. Breng de pindasaus op smaak met het limoensap. Verdeel het groente-tofumengsel, de zoete aardappel en rode peper over borden en serveer met de pindasaus.
Airfryer gepofte zoete aardappel met gewokte groente en pindadressing
Zin in een goede portie groente? Deze gepofte zoete aardappelen uit de airfryer top je af met een berg groente, gerookte tofu en een romige pindadressing voor een vullende en voedzame avondmaaltijd.
- combinatietipLekker met een extra citroenpartje.
- bereidingstip Voor extra gare sperziebonen: voeg, na het bakken in stap 2, 100 ml water toe en laat met de deksel op de pan 2-3 min. koken. Laat het vocht inkoken zonder deksel voordat je de kool toevoegt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Airfryer gepofte zoete aardappel met gewokte groente en pindadressing
Zin in een goede portie groente? Deze gepofte zoete aardappelen uit de airfryer top je af met een berg groente, gerookte tofu en een romige pindadressing voor een vullende en voedzame avondmaaltijd.
hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en prik er met een vork hier en daar gaatjes in. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm en meng met ⅓ van de olie. Verdeel de zoete aardappel en tofu over het mandje van de airfryer en bak 30 min. op 180 °C.
Maak de sperziebonen schoon en snijd de kool in repen van een ½ cm. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de sperziebonen 6-7 min. op hoog vuur. Voeg de kool toe en roerbak nog 5-6 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak de rode peper schoon en snijd in ringen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Snijd de knoflook fijn. Doe met de pindakaas en sojadrink in een steelpan en laat op laag vuur 2-3 min. koken. Roer tot een gladde saus.
Haal de gepofte zoete aardappel en tofu uit de airfryer. Laat de aardappel iets afkoelen en snijd doormidden. Meng de tofu en het limoenrasp door de groente. Breng de pindasaus op smaak met het limoensap. Verdeel het groente-tofumengsel, de zoete aardappel en rode peper over borden en serveer met de pindasaus.
combinatietip:Lekker met een extra citroenpartje.
bereidingstip: Voor extra gare sperziebonen: voeg, na het bakken in stap 2, 100 ml water toe en laat met de deksel op de pan 2-3 min. koken. Laat het vocht inkoken zonder deksel voordat je de kool toevoegt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 zoete aardappelen
200 g gerookte biologische tofu
3 el arachideolie
700 g verse sperziebonen
300 g biologische witte kool
1 rode peper
1 biologische limoen
20 g verse gember
2 tenen knoflook
100 g AH 100% pindakaas naturel
150 ml sojadrink
Dit heb je nodig
airfryer