Snipper de uien. Verhit ½ van de olie in de slowcooker op middelhoge stand en voeg de ui toe. Laat 30 min. zonder deksel fruiten, roer af en toe. Snijd ondertussen het vlees (inclusief het vet) in blokken van 3 cm en snijd de knoflook fijn.
Verhit een braadpan op middelhoog vuur met de rest van de olie en bak het vlees in ca. 12 min. bruin aan alle kanten en gaar. Voeg de knoflook, de paprikapoeder, het karwijzaad, het laurierblad en flink wat verse peper toe en bak nog 3 min. mee.
Zet de stand van de slowcooker op hoog en voeg het vlees, zout en kokende water toe. Breng aan de kook en laat vervolgens 4 uur met deksel op de slowcooker stoven op middelhoge stand. Roer af en toe.
Schil ondertussen de peen en pastinaken en snijd in plakjes van een ½ cm. Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes.
Na 4 uur stoven is het vlees bijna goed, het moet zoals draadjesvlees lekker uit elkaar vallen. Voeg, als het vlees bijna de juiste structuur heeft, de groenten toe en laat nog 2 uur stoven. Serveer de soep eventueel met extra peper en peterselie.
Goulash uit de slowcooker
Haal je slowcooker tevoorschijn, doe er de zelfgemaakte goulash in en take it slow.
- achtergrondinfoDit gerecht is geïnspireerd op goulash, wat traditioneel bereid wordt in een ketel op open vuur. Goulash is geen stoofgerecht maar een soep. Het Hongaarse gerecht ‘pörkölt’ wordt vaak verward met goulash en is wel een stoofgerecht, maar wordt bereid met andere ingrediënten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Goulash uit de slowcooker
Haal je slowcooker tevoorschijn, doe er de zelfgemaakte goulash in en take it slow.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171921_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
6 personen
385 kcal
30 min. bereiden
6 uur wachten
Aan de slag
Snipper de uien. Verhit ½ van de olie in de slowcooker op middelhoge stand en voeg de ui toe. Laat 30 min. zonder deksel fruiten, roer af en toe. Snijd ondertussen het vlees (inclusief het vet) in blokken van 3 cm en snijd de knoflook fijn.
Verhit een braadpan op middelhoog vuur met de rest van de olie en bak het vlees in ca. 12 min. bruin aan alle kanten en gaar. Voeg de knoflook, de paprikapoeder, het karwijzaad, het laurierblad en flink wat verse peper toe en bak nog 3 min. mee.
Zet de stand van de slowcooker op hoog en voeg het vlees, zout en kokende water toe. Breng aan de kook en laat vervolgens 4 uur met deksel op de slowcooker stoven op middelhoge stand. Roer af en toe.
Schil ondertussen de peen en pastinaken en snijd in plakjes van een ½ cm. Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes.
Na 4 uur stoven is het vlees bijna goed, het moet zoals draadjesvlees lekker uit elkaar vallen. Voeg, als het vlees bijna de juiste structuur heeft, de groenten toe en laat nog 2 uur stoven. Serveer de soep eventueel met extra peper en peterselie.
achtergrondinfo:Dit gerecht is geïnspireerd op goulash, wat traditioneel bereid wordt in een ketel op open vuur. Goulash is geen stoofgerecht maar een soep. Het Hongaarse gerecht ‘pörkölt’ wordt vaak verward met goulash en is wel een stoofgerecht, maar wordt bereid met andere ingrediënten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
3 middelgrote uien
4 el olijfolie
800 g runderriblappen
2 tenen knoflook
2 el milde paprikapoeder
½ el karwijzaad
1 laurierblad
1 l kokend water
1 el zout
250 g winterpeen
150 g pastinaken
200 g vastkokende aardappelen
1 tomaat
Dit heb je nodig
Slowcooker (4.7 liter)