- 1
- 2
- 3
Hartige taart met paddenstoelen is alles wat je nodig hebt om de herfst in te luiden. Zeker als er ook nog boerenkool en hazelnoten in zitten. Om het af te maken gaan er nog pancetta en gruyère in en de oven doet de rest. Krijg je al zin in de herfst?
INGREDIËNTEN
50 g ongebrande hazelnoten
125 g ongezouten roomboter (koud)
200 g tarwebloem + extra om te bestuiven
½ tl zout
1 bakje sali...
01:07
2
350 g
AH Geschoonde spruitjes
2
300 g
AH Boerenkool
2
400 g
AH Koolraap
2
500 g
AH Hutspot
3
4.59
6 personen
AH Pompoensoep verspakket
4
6 personen
AH Zoete aardappelsoep verspakket
Alleen in de winkel
5
4 personen
AH Hollandse runderstoof verspakket
Alleen in de winkel
6
2-3 personen
AH Gesneden verspakket pompoen risotto
4
5.49
6 personen
AH Goulashsoep verspakket
Aantal personen
4 scharrel kippenpoten naturel | |
20 gram ongezouten roomboter | |
4 sjalotten | |
4 tenen knoflook | |
250 gram kastanjechampignons | |
125 gram magere spekblokjes | |
2 eetlepel tarwebloem | |
1 eetlepel tomatenpuree in blik | |
300 ml stevige rode wijn | |
1 kippenbouillonblokje | |
250 ml water | |
3 takjes verse tijm |
Bestrooi de kippenpoten met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Schep uit de pan en houd apart.
Halveer ondertussen de sjalotten. Snijd de knoflook fijn en de champignons in kwarten. Bak het spek, de sjalot en champignons 5 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de knoflook, bloem en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
Doe de kip terug in de pan. Voeg de wijn, het bouillonblokje, het water en de takjes tijm toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat 1 uur. stoven tot de kip gaar is en de saus wat dikker. Haal na 15 min. de deksel van de pan en keer de kippenpoten halverwege om. Breng de coq au vin op smaak met peper en eventueel zout.