Meng alle specerijen door elkaar en bewaar droog en goed afgesloten op kamertemperatuur.
Gebruik 1-2 el speculaaskruiden door je bakrecept.
Speculaaskruiden maken
Met deze mix aan specerijen maak je gewoon lekker zelf een eigen voorraad speculaaskruiden. Handig: door af te wisselen met de verhoudingen kun je uiteindelijk uitkomen op jouw ultieme mix!
- algemeenLekker in bijvoorbeeld speculaaskoeken, cake, kruidnoten of appeltaart.
- algemeenDit recept is goed voor 30 g kruidenmix. De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
- variatietipVoor een speculaaskruidenmix met extra pit kun je ¼ tl witte peper toevoegen. Je kunt met dit mengsel sowieso heel makkelijk variëren door de verhouding naar smaak aan te passen. De meeste mengsels bevatten in elk geval kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, anijszaad en korianderzaad. In deze mix zit ook gember en kardemom.
- achtergrondinfoWaar het woord ‘speculaas’ vandaan komt is niet helemaal duidelijk, maar een van de verklaringen is een verwijzing naar het woord ‘specerijen’.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Speculaaskruiden maken
Met deze mix aan specerijen maak je gewoon lekker zelf een eigen voorraad speculaaskruiden. Handig: door af te wisselen met de verhoudingen kun je uiteindelijk uitkomen op jouw ultieme mix!
8 porties
10 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Meng alle specerijen door elkaar en bewaar droog en goed afgesloten op kamertemperatuur.
Gebruik 1-2 el speculaaskruiden door je bakrecept.
algemeen:Lekker in bijvoorbeeld speculaaskoeken, cake, kruidnoten of appeltaart.
algemeen:Dit recept is goed voor 30 g kruidenmix. De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
variatietip:Voor een speculaaskruidenmix met extra pit kun je ¼ tl witte peper toevoegen. Je kunt met dit mengsel sowieso heel makkelijk variëren door de verhouding naar smaak aan te passen. De meeste mengsels bevatten in elk geval kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, anijszaad en korianderzaad. In deze mix zit ook gember en kardemom.
achtergrondinfo:Waar het woord ‘speculaas’ vandaan komt is niet helemaal duidelijk, maar een van de verklaringen is een verwijzing naar het woord ‘specerijen’.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
3 el gemalen kaneel
2 tl gemalen nootmuskaat
1 tl gemalen kruidnagel
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen anijszaad
1 tl gemberpoeder
¾ tl gemalen kardemom