'Shoarma' kruiden

Shoarma is een Midden-Oosters gerecht. De specerijenmix hiervoor verschilt per land, regio en soms zelfs familie. In deze variant maken we het met onder andere gerookte-paprikapoeder, kaneel en nootmuskaat.

20 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng alle specerijen door elkaar en bewaar droog en goed afgesloten op kamertemperatuur.

  2. Meng ca. 2 el met 2 el olie door ca. 350 g (shoarma)vlees of in stukken gescheurde paddenstoelen en bak goudbruin en gaar.

  • algemeenDit recept is goed voor 75 g kruidenmix (10 el). De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
  • achtergrondinfoShoarma is een Midden-Oosters gerecht dat bestaat uit dunne plakjes goed gekruid, gegrild of geroosterd vlees. Deze kruiden of eigenlijk specerijenmix verschilt per land, regio of soms zelfs familie. Veelgebruikte specerijen zijn paprika, komijn, kaneel, koriander, uien en knoflook. Wij hebben ook gerookte-paprikapoeder toegevoegd voor een extra rokerige smaak.   
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

'Shoarma' kruiden

Shoarma is een Midden-Oosters gerecht. De specerijenmix hiervoor verschilt per land, regio en soms zelfs familie. In deze variant maken we het met onder andere gerookte-paprikapoeder, kaneel en nootmuskaat.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig