Meng alle specerijen door elkaar en bewaar droog en goed afgesloten op kamertemperatuur.
Meng ca. 2 el met 2 el olie door ca. 350 g (shoarma)vlees of in stukken gescheurde paddenstoelen en bak goudbruin en gaar.
'Shoarma' kruiden
Shoarma is een Midden-Oosters gerecht. De specerijenmix hiervoor verschilt per land, regio en soms zelfs familie. In deze variant maken we het met onder andere gerookte-paprikapoeder, kaneel en nootmuskaat.
- algemeenDit recept is goed voor 75 g kruidenmix (10 el). De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
- achtergrondinfoShoarma is een Midden-Oosters gerecht dat bestaat uit dunne plakjes goed gekruid, gegrild of geroosterd vlees. Deze kruiden of eigenlijk specerijenmix verschilt per land, regio of soms zelfs familie. Veelgebruikte specerijen zijn paprika, komijn, kaneel, koriander, uien en knoflook. Wij hebben ook gerookte-paprikapoeder toegevoegd voor een extra rokerige smaak.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
'Shoarma' kruiden
Shoarma is een Midden-Oosters gerecht. De specerijenmix hiervoor verschilt per land, regio en soms zelfs familie. In deze variant maken we het met onder andere gerookte-paprikapoeder, kaneel en nootmuskaat.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD187029_220x162_JPG.jpg)
10 porties
20 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Meng alle specerijen door elkaar en bewaar droog en goed afgesloten op kamertemperatuur.
Meng ca. 2 el met 2 el olie door ca. 350 g (shoarma)vlees of in stukken gescheurde paddenstoelen en bak goudbruin en gaar.
algemeen:Dit recept is goed voor 75 g kruidenmix (10 el). De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
achtergrondinfo:Shoarma is een Midden-Oosters gerecht dat bestaat uit dunne plakjes goed gekruid, gegrild of geroosterd vlees. Deze kruiden of eigenlijk specerijenmix verschilt per land, regio of soms zelfs familie. Veelgebruikte specerijen zijn paprika, komijn, kaneel, koriander, uien en knoflook. Wij hebben ook gerookte-paprikapoeder toegevoegd voor een extra rokerige smaak.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
2 el gerookte paprikapoeder
1 el gemalen kaneel
1½ el uienpoeder
1 el knoflookpoeder
1½ el gemalen komijn
1½ el gemalen korianderzaad
2 tl gemalen nootmuskaat
2 tl cayennepeper