Scheur alle oesterzwammen in reepjes van een ½ cm dik. Verhit de olie in een hapjespan voeg de zwammen, alle specerijen en het zout toe en roerbak 10 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur wat hoger en bak nog 2-3 min tot sommige stukjes een beetje aanbakken.
Vegetarische oesterzwammen-shoarma
Deze oesterzwamshoarma is vegetarisch, is gemaakt met heerlijke specerijen en staat binnen 15 minuten op tafel.
15 min. bereiden
12 ingrediënten
- combinatietipLekker op een pita of Libanees platbrood met o.a. ingelegde rodekool, plakjes komkommer, plakjes tomaten, fijngesneden ingelegde citroen en (vegan) knoflooksaus. Let op met de knoflooksaus is dit gerecht niet meer lactosevrij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vegetarische oesterzwammen-shoarma
Deze oesterzwamshoarma is vegetarisch, is gemaakt met heerlijke specerijen en staat binnen 15 minuten op tafel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD182032_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
15 min. bereiden
Aan de slag
Scheur alle oesterzwammen in reepjes van een ½ cm dik. Verhit de olie in een hapjespan voeg de zwammen, alle specerijen en het zout toe en roerbak 10 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur wat hoger en bak nog 2-3 min tot sommige stukjes een beetje aanbakken.
combinatietip:Lekker op een pita of Libanees platbrood met o.a. ingelegde rodekool, plakjes komkommer, plakjes tomaten, fijngesneden ingelegde citroen en (vegan) knoflooksaus. Let op met de knoflooksaus is dit gerecht niet meer lactosevrij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g oesterzwammen
140 g koningsoesterzwammen
3 el milde olijfolie
2 tl gerookte-paprikapoeder
1½ tl gemalen kaneel
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen korianderzaad
½ tl gemalen nootmuskaat
½ tl cayennepeper
½ tl zout