'Chili con carne' kruiden

Zelf 'chili con carne kruiden' maken? Eitje met dit recept! Binnen 10 minuten is het klaar.

50 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

licht pittig

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rooster het komijn- en korianderzaad op middelhoog vuur in een koekenpan zonder boter of olie ca. 4 min. tot het gaat geuren. Haal uit de pan en maal tot poeder in een vijzel of kruidenmolen.

  2. Meng met het paprikapoeder, de kaneel, cayennepeper, oregano en knoflookpoeder.

  • achtergrondinfoChili con carne is Spaans voor 'chili met vlees' en een echt tex-mexgerecht dat zijn oorsprong vindt in Texas, rond 1800 en is zelfs de 'official state dish'. In Amerika zijn er per regio verschillende streek-chili’s en worden er ook chili ‘cook off’s’ gehouden, waar deelnemers proberen een zo intens mogelijke smaak te creëren.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

'Chili con carne' kruiden

Zelf 'chili con carne kruiden' maken? Eitje met dit recept! Binnen 10 minuten is het klaar.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig