- 1
- 2
- 3
Quiche kan altijd en overal, en de variaties zijn eindeloos. Perfect om vooraf te maken en op drukke dagen snel op te warmen. Deze hartige taart leent zich voor zomer en winter, lunch en diner. Probeer eens deze vegetarische quiche Lorraine of de vegan quiche. Laat je inspireren door de lekkerste quiche recepten van Allerhande.
Een quiche lorraine zonder vlees? Ja, dat kan. Deze variant met vegetarische speckreepjes wordt wat ons betreft een klassieker!
Vegetarische spekjes bakken
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit 2 el arachideolie in een koekenpan en bak 250 g vegaspeckjes in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Hartige taart van bladerdeeg
Vet ondertussen een quichevorm in en...
00:29
Aantal personen
1.33 courgette | |
3.33 gram verse rozemarijn | |
5.33 gram verse bieslook | |
2 eetlepel milde olijfolie | |
4 plakjes diepvries bladerdeeg | |
0.67 eetlepel paneermeel | |
0.67 teen knoflook | |
0.67 rode ui | |
3.33 witte scharreleieren | |
133.33 gram yoghurt Griekse stijl | |
83.33 gram geraspte oude kaas |
springvorm (diameter 24 cm)
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd met een kaasschaaf de courgettes in lange, brede linten. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.
Vet de springvorm in met ⅓ van de olie. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een ronde lap van ca. Ø 30 cm. Bekleed de springvorm ermee en zorg voor een opstaande rand van ca. 3 cm. Snijd het overtollige bladerdeeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
Rasp de knoflook en snipper de rode ui. Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de knoflook, ui, de helft van de rozemarijn, de helft van de bieslook en de kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de vulling over de bodem en leg de courgettelinten er in een spiraalvorm op. Werk van het midden naar de rand toe om de vorm van een roos te creëren. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper.
Bak de taart in 45-50 min. iets onder het midden van de oven lichtbruin en gaar. Neem uit de oven, strooi de rest van de rozemarijn en bieslook erover en laat de quiche 10 min. afkoelen in de vorm.