- 1
- 2
- 3
Panini-recepten
Voor de lunch, brunch of een gezellige picknick: panini’s zijn altijd een goed idee. Beleg de paninibroodjes bijvoorbeeld met mozzarella, tonijn of geitenkaas. Hieronder vind je de meest verrassende panini-recepten!
Voor de lunch, brunch of een gezellige picknick: panini’s zijn altijd een goed idee. Beleg de paninibroodjes bijvoorbeeld met mozzarella, tonijn of geitenkaas. Hieronder vind je de meest verrassende panini-recepten!
Aantal personen
20 gedroogde abrikozen zonder pit | |
15 gram verse basilicum | |
8 gram verse munt | |
250 gram mozzarella | |
4 panini's | |
25 gram ongezouten roomboter | |
1 eetlepel donkere basterdsuiker | |
80 gram prosciutto crudo |
paninigrill
Verwarm de paninigrill voor. Halveer ondertussen de abrikozen. Doe in een kom en giet er kokend water op tot ze onder staan. Laat 10 min. wellen. Giet af. Pluk ondertussen de blaadjes basilicum en munt van de steeltjes. Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de panini’s in de lengte open.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de abrikozen met de suiker 1 min. op hoog vuur. Beleg de onderste helften van de panini’s met de prosciutto, abrikozen, het basilicum, de munt en mozzarella. Breng op smaak met peper en dek af met de bovenste helft.
Leg de panini’s onder de paninigrill en gril 3 min. tot de mozzarella helemaal is gesmolten. Serveer direct.