Halveer de uien en snijd in ringen. Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit in een braadpan de helft van de boter en bak de helft van het vlees al omscheppend op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin.
Schep uit de pan en bak de andere helft van het vlees in de rest van de boter. Doe al het vlees terug in de pan. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en fruit 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
Bestrooi het vlees en de ui met de bloem en laat op laag vuur 3 min. gaar worden. Roer regelmatig. Voeg het water en de bouillontablet toe.
Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 3 uur gaar. Roer regelmatig.
Haal na 2½ uur de deksel van de pan en laat het laatste halfuur tot de gewenste dikte in inkoken op laag vuur. Breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout.
Hachee (basisrecept)
Typisch Nederlands: hachee van rundvlees en ui. Ultiem Hollands comfortfood om gure dagen mee door te komen.
- vegatipMaak ook eens deze vegetarische hachee.
- combinatietipLekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.
- variatietipHachee met tomaat en sambal: snijd het vruchtvlees van 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes in blokjes en voeg ze de laatste 5 min. toe. Breng de hachee op smaak met 1 el ketjap en 2 tl (of meer) sambal badjak. Serveer deze pittige hachee met sperziebonen in plaats van rode kool.
- variatietipHachee met appelstroop en appeltjes: voeg 2 el appelstroop toe in plaats van azijn. Snijd 2 geschilde elstar appels in partjes en stoof die de laatste 10 min. mee.
Hachee (basisrecept)
Typisch Nederlands: hachee van rundvlees en ui. Ultiem Hollands comfortfood om gure dagen mee door te komen.
hoofdgerecht
4 personen
455 kcal
20 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Halveer de uien en snijd in ringen. Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit in een braadpan de helft van de boter en bak de helft van het vlees al omscheppend op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin.
Schep uit de pan en bak de andere helft van het vlees in de rest van de boter. Doe al het vlees terug in de pan. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en fruit 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
Bestrooi het vlees en de ui met de bloem en laat op laag vuur 3 min. gaar worden. Roer regelmatig. Voeg het water en de bouillontablet toe.
Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 3 uur gaar. Roer regelmatig.
Haal na 2½ uur de deksel van de pan en laat het laatste halfuur tot de gewenste dikte in inkoken op laag vuur. Breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout.
vegatip:Maak ook eens deze vegetarische hachee (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198273).
combinatietip:Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.
variatietip:Hachee met tomaat en sambal: snijd het vruchtvlees van 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes in blokjes en voeg ze de laatste 5 min. toe. Breng de hachee op smaak met 1 el ketjap en 2 tl (of meer) sambal badjak. Serveer deze pittige hachee met sperziebonen in plaats van rode kool.
variatietip:Hachee met appelstroop en appeltjes: voeg 2 el appelstroop toe in plaats van azijn. Snijd 2 geschilde elstar appels in partjes en stoof die de laatste 10 min. mee.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
5 middelgrote uien
700 g runderriblappen
50 g ongezouten roomboter
3 el tarwebloem
500 ml kraanwater
1 runderbouillonblokje
2 el wittewijnazijn
1 tl kristalsuiker
2 gedroogde laurierblaadjes
4 kruidnagels