Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Bestrooi de kipdijfilet met peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kipdijfilet en knoflook toe en bak in 3 min. rondom aan.
Verdeel de aardappelen over de slowcooker. Verdeel de kip met de ui erover en schenk het water erbij. Doe de deksel op de pan van de slowcooker en laat op de hoge stand in 3 uur gaar worden.
Haal de kip na 2 uur uit de slowcooker. Verdeel de boerenkool over de aardappel, druk aan en verdeel de kip erover. Gaar nog 1 uur op de hoge stand.
Haal de kip uit de slowcooker. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met een pureestamper tot een stamppot. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Trek de gare kip met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en verdeel over de stamppot. Serveer met de appelmoes.
Boerenkoolstamppot uit de slowcooker
Drie keer raak: stamppot, gezond en slowcooker! Deze boerenkoolstamppot is zachter en milder dan wanneer je 'm in een pan maakt. Lekker met pulled chicken, die je voor het gemak met de stamppot meegaart.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Boerenkoolstamppot uit de slowcooker
Drie keer raak: stamppot, gezond en slowcooker! Deze boerenkoolstamppot is zachter en milder dan wanneer je 'm in een pan maakt. Lekker met pulled chicken, die je voor het gemak met de stamppot meegaart.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD182626_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
610 kcal
20 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Bestrooi de kipdijfilet met peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kipdijfilet en knoflook toe en bak in 3 min. rondom aan.
Verdeel de aardappelen over de slowcooker. Verdeel de kip met de ui erover en schenk het water erbij. Doe de deksel op de pan van de slowcooker en laat op de hoge stand in 3 uur gaar worden.
Haal de kip na 2 uur uit de slowcooker. Verdeel de boerenkool over de aardappel, druk aan en verdeel de kip erover. Gaar nog 1 uur op de hoge stand.
Haal de kip uit de slowcooker. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met een pureestamper tot een stamppot. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Trek de gare kip met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en verdeel over de stamppot. Serveer met de appelmoes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 middelgrote uien
2 tenen knoflook
395 g scharrelkipdijfilets
2 el milde olijfolie
1¼ kg verse stamppotaardappelen
1 l kokend water
500 g verse boerenkool
¼ tl gemalen nootmuskaat
360 g appelmoes 0%
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)
pureestamper