Tomatenrijst uit de oven met kip en spinazie (advertorial)

Deze tomaten in blik zijn perfect voor recepten met een langere bereidingstijd zoals oven- en stoofgerechten. Probeer bijvoorbeeld eens deze rijstschotel met kip uit de oven.

585 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 40 min. wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kipdijfilet met ⅓ van de olie, oregano en peper. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de kip in 4 min. rondom aan. Haal uit de pan, maar laat het bakvet zitten.

  2. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui, knoflook en tomaten toe aan het achtergehouden bakvet en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken.

  3. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de rijst, gebakken groente, pomodori pelati en ⅔ van de peterselie over de ovenschaal, roer door en leg de kip en takjes tijm erop. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk er het kokende water over, dek af met aluminiumfolie en bak ca. 40 min. in de oven. Haal na 25 min. de folie eraf.

  4. Bestrooi voor het serveren met de rest van de peterselie en besprenkel met de rest van de olie.

Tomatenrijst uit de oven met kip en spinazie (advertorial)

Deze tomaten in blik zijn perfect voor recepten met een langere bereidingstijd zoals oven- en stoofgerechten. Probeer bijvoorbeeld eens deze rijstschotel met kip uit de oven.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig