Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd samen met de bleekselderij in kleine blokjes van een ½ cm.
Verhit de helft van de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de runderriblappen 10 min., keer halverwege. Haal uit de pan.
Doe de rest van de olie in de pan en fruit de ui, knoflook, peen en bleekselderij 8 min., roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree toe en doe het vlees terug in de pan. Voeg de gepelde tomaten, azijn en het water toe en breng aan de kook.
Voeg de takjes tijm toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 3½ - 4 uur op laag vuur stoven met de deksel half op de pan. Stoof de laatste 10 min. zonder deksel, zodat de stoof nog iets inkookt.
Verwijder de tijm. Haal het vlees uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar tot stoofvlees. Doe terug in de pan en roer de zuivelspread door de stoof. Laat afkoelen en verdeel over diepvrieszakken of -bakken.
Mealprep romige runderstoof
Deze romige runderstoof kost wat tijd, maar dan maak je ook gelijk 12 porties! Perfect om in te vriezen en later op te warmen met wat aardappelpuree en een salade, (volkoren)pasta- of bulgur met basilicum of bosui.
- bewaartipJe kunt de stoof ca. 3 maanden in de vriezer bewaren.
- combinatietipDit recept kun je makkelijk 'mealpreppen': vooraf een grote hoeveelheid koken, invriezen en op een later moment verschillende keren van eten. Serveer het dan met aardappelpuree en een groene salade, volkorenpasta en basilicum of volkorenbulgur en fijngesneden bosui voor een volledige maaltijd.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Mealprep romige runderstoof
Deze romige runderstoof kost wat tijd, maar dan maak je ook gelijk 12 porties! Perfect om in te vriezen en later op te warmen met wat aardappelpuree en een salade, (volkoren)pasta- of bulgur met basilicum of bosui.
hoofdgerecht
12 porties
375 kcal
1 uur bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd samen met de bleekselderij in kleine blokjes van een ½ cm.
Verhit de helft van de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de runderriblappen 10 min., keer halverwege. Haal uit de pan.
Doe de rest van de olie in de pan en fruit de ui, knoflook, peen en bleekselderij 8 min., roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree toe en doe het vlees terug in de pan. Voeg de gepelde tomaten, azijn en het water toe en breng aan de kook.
Voeg de takjes tijm toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 3½ - 4 uur op laag vuur stoven met de deksel half op de pan. Stoof de laatste 10 min. zonder deksel, zodat de stoof nog iets inkookt.
Verwijder de tijm. Haal het vlees uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar tot stoofvlees. Doe terug in de pan en roer de zuivelspread door de stoof. Laat afkoelen en verdeel over diepvrieszakken of -bakken.
bewaartip:Je kunt de stoof ca. 3 maanden in de vriezer bewaren.
combinatietip:Dit recept kun je makkelijk 'mealpreppen': vooraf een grote hoeveelheid koken, invriezen en op een later moment verschillende keren van eten. Serveer het dan met aardappelpuree en een groene salade, volkorenpasta en basilicum of volkorenbulgur en fijngesneden bosui voor een volledige maaltijd.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
9 middelgrote uien
9 tenen knoflook
750 g winterpenen
1 stronk bleekselderij
8 el milde olijfolie
1½ kg runderriblap
70 g tomatenpuree
800 g gepelde tomaten in blik
1 el rodewijnazijn
250 ml water
15 g verse tijm
200 g zuivelspread naturel
Dit heb je nodig
diepvrieszakken of -bakken